Πως να

22 χρήσιμες συμβουλές για το Facebook

Το Facebook είναι μια χρήσιμη υπηρεσία για να διατηρείτε επαφή με άλλους. Δυστυχώς, η εταιρεία συλλέγει πολλές πληροφορίες για εσάς και προκαλεί πολλή απόσπαση της προσοχής. Η απενεργοποίηση του Facebook μπορεί να είναι μια λύση, αλλά τότε θα χάσετε πολλές προσκλήσεις σε εκδηλώσεις και δεν μπορείτε πλέον να διαχειριστείτε μια πιθανή σελίδα. Δίνουμε 22 χρήσιμες συμβουλές στο Facebook που σας επιτρέπουν να χρησιμοποιείτε όλες τις λειτουργίες του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης με γυμνό προφίλ.

1 Λήψη προφίλ

Πριν ξεκινήσετε να διαγράφετε όλα τα είδη δεδομένων από τον λογαριασμό σας στο Facebook, είναι καλή ιδέα να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο όλων των μηνυμάτων και των φωτογραφιών σας. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και επιλέξτε Γενικά / Λήψη αντιγράφου. κάντε κλικ στο Ξεκινήστε το αρχείο μου και όλα τα μηνύματα, οι φωτογραφίες και οι συνομιλίες σας θα ληφθούν. Το Facebook θα σας στείλει ένα email όταν το αρχείο σας είναι έτοιμο για λήψη. Μπορείτε επίσης να ανανεώσετε τη σελίδα μόνοι σας και να κάνετε κλικ Λήψη αρχείου Κάντε κλικ. Το αποτέλεσμα είναι ένα αρχείο zip όπου θα βρείτε ένα αντίγραφο εκτός σύνδεσης του προφίλ σας.

Αποσύνδεση εφαρμογών

Όχι μόνο το Facebook γνωρίζει πολλά για εσάς, οι εφαρμογές που έχετε συνδέσει με το Facebook με την πάροδο των ετών μπορούν επίσης να δουν κάθε είδους πληροφορίες για εσάς. Αυτό ποικίλλει από τη διεύθυνση email σας στη λίστα φίλων σας και τα προσωπικά σας στοιχεία. Για να μάθετε σε ποια εφαρμογή επιτρέπεται η προβολή πληροφοριών, μεταβείτε στη διεύθυνση Ρυθμίσεις / εφαρμογές. Κάντε κλικ στο μολύβι πίσω από μια εφαρμογή και δείτε ποιες πληροφορίες μπορεί να χρησιμοποιήσει η εφαρμογή. Ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε μεμονωμένα θέματα εδώ. Για να αποσυνδέσετε πλήρως μια εφαρμογή, κάντε κλικ στο σταυρό όταν τοποθετείτε το δείκτη του ποντικιού πάνω του.

3 Κλείστε την πλατφόρμα

Εάν έχετε αποσυνδέσει όλες τις εφαρμογές, μπορείτε να επιλέξετε να μην συνδέσετε καμία εφαρμογή στο Facebook στο μέλλον. Για αυτό πρέπει να απενεργοποιήσετε τη λεγόμενη πλατφόρμα εφαρμογών. Παω σε Διαχειρίζονται παρακάτω Εφαρμογές, ιστότοποι και προσθήκες και επιλέξτε Κλείστε την πλατφόρμα. Ωστόσο, ορισμένες εφαρμογές, όπως το Tinder και το Spotify, ενδέχεται να απαιτούν τη λειτουργία αυτού του συνδέσμου. Πριν απενεργοποιήσετε την πλατφόρμα, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν χρειάζεστε πλέον το σύνδεσμο για κάθε υπηρεσία. Μεταβείτε στις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας για τη σχετική υπηρεσία και δείτε εάν υπάρχει δυνατότητα αντιστροφής του συνδέσμου με το Facebook.

4 Διαγραφή επαφών

Φυσικά, μια δράση εκκαθάρισης περιλαμβάνει επίσης την απομάκρυνση ασαφών γνωστών. Μεταβείτε στη σελίδα του προφίλ σας κάνοντας κλικ στο όνομά σας στο επάνω μέρος και επιλέξτε Οι φιλοι. Θα δείτε ένα σημάδι με τη λέξη πίσω από κάθε επαφή Οι φιλοι. Κάντε κλικ σε αυτό και επιλέξτε Διαγραφή ως φίλου και αυτό το άτομο έχει εξαφανιστεί από την ψηφιακή σας ζωή. Είναι έξυπνο να μετακινηθείτε πρώτα προς τα κάτω, καθώς το Facebook κάνει ήδη μια προεπιλογή. Οι άνθρωποι με τους οποίους επικοινωνείτε λίγο ή που δεν είναι πολύ ενεργοί στο Facebook βρίσκονται στο κάτω μέρος.

Κατάργηση παρακολούθησης φίλων

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να παραμείνετε φίλοι με κάποιον, αλλά να μην το ακολουθείτε πια. Ο υπεύθυνος επικοινωνίας θα λάβει φυσικά φίλους, ο φίλος δεν είναι ορατός στο άτομο. Μπορείτε ακόμα να επικοινωνήσετε και να προσκαλέσετε αυτό το άτομο σε εκδηλώσεις, αλλά οι ενημερώσεις δεν θα εμφανίζονται πλέον στη ροή ειδήσεων. Κάντε κλικ σε έναν φίλο και ποντίκι πάνω από τη σελίδα προφίλ Επόμενο και επιλέξτε για αυτό Σταματήστε να ακολουθείτε το X.

Κατάργηση παρακολούθησης πολλαπλών

Αν θέλετε να καταργήσετε την παρακολούθηση πολλών ατόμων ταυτόχρονα, υπάρχει πιο γρήγορος τρόπος. Κάντε κλικ στο τρίγωνο επάνω δεξιά και επιλέξτε Προτιμήσεις ροής ειδήσεων. Επιλέγω Κατάργηση παρακολούθησης ατόμων για απόκρυψη των δημοσιεύσεών τους. Κάντε κλικ στην εικόνα προφίλ ενός ατόμου για να την επιλέξετε. Αυτό το άτομο δεν θα εμφανίζεται πλέον στη ροή ειδήσεών σας. Επάνω αριστερά θα βρείτε ένα μενού επιλογής, εδώ επιλέγετε αν θέλετε να βλέπετε μόνο φίλους ή ομάδες και σελίδες. Ακολουθείτε τις ομάδες και τις σελίδες με τον ίδιο τρόπο.

7 Αρχείο καταγραφής δραστηριοτήτων

Το Facebook παρακολουθεί ακριβώς τι έχετε κάνει στο κοινωνικό δίκτυο. Μεταβείτε στο τρίγωνο στην κορυφή και επιλέξτε Αρχείο καταγραφής δραστηριότητας. Στα δεξιά επιλέγετε μια τελεία και στα αριστερά μπορείτε να επιλέξετε τον τύπο δραστηριότητας. Για παράδειγμα, κάντε κλικ στο Τα μηνύματά σας για να δείτε όλες τις ενημερώσεις κατάστασης και το κοινόχρηστο περιεχόμενο. Εάν είστε Σχόλια θα δείτε πότε ακριβώς απαντήσατε σε ποιο μήνυμα. Για κάθε δραστηριότητα μπορείτε να εκτελέσετε χειροκίνητα μια ενέργεια κάνοντας κλικ στο μολύβι. Για παράδειγμα, μπορείτε να αναιρέσετε μια φιλία, να πάρετε μια επισήμανση "like" ή να καταργήσετε μια ετικέτα.

8 Διαγραφή μηνυμάτων

Στο Αρχείο καταγραφής δραστηριοτήτων, κάντε κλικ στο Τα μηνύματά σας. Κάντε κλικ στο μολύβι πίσω από ένα μήνυμα και επιλέξτε αφαιρώ για να διαγράψετε οριστικά το μήνυμα. Πρέπει να επιβεβαιώσετε την ενέργεια. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να διατηρήσετε το μήνυμα, αλλά να το καταργήσετε μόνο από το χρονολόγιό σας. Σε αυτήν την περίπτωση επιλέγετε Κρυφό στο χρονολόγιο. Μπορείτε επίσης να διαγράψετε ένα μήνυμα μεταβαίνοντας στη σελίδα του προφίλ σας και κάνοντας κλικ στο τρίγωνο στην επάνω δεξιά γωνία ενός μηνύματος και για αφαιρώ διαλέγω.

9 Διαγραφή ετικετών

Ένα από τα πιο ενοχλητικά πράγματα είναι όταν κάποιος άλλος σας επισημαίνει σε μια φωτογραφία ή ένα μήνυμα χωρίς να σας ζητήσει πρώτα την άδεια. Η διαγραφή μιας ετικέτας είναι λίγο πιο περίπλοκη από τη διαγραφή μιας ανάρτησης. Παω σε Μηνύματα στα οποία έχετε επισημανθεί. Τώρα έχετε δύο επιλογές: κάντε κλικ Κρυφό στο χρονολόγιο να αφήσετε την ετικέτα, αλλά να την αποκρύψετε μόνο στο χρονολόγιό σας. Οι επαφές σας δεν θα μπορούν πλέον να βλέπουν τη φωτογραφία όταν μεταβαίνουν στη σελίδα σας. Η άλλη επιλογή είναι Αναφορά / διαγραφή ετικέτας. Τώρα πρέπει να μας πείτε γιατί θέλετε να καταργήσετε την ετικέτα και να επιβεβαιώσετε αυτήν την ενέργεια, μια χρονοβόρα δουλειά όσον αφορά πολλές αναρτήσεις.

10 Ετικέτες από φωτογραφίες

Η αφαίρεση μιας ετικέτας από μια φωτογραφία είναι ελαφρώς πιο εύκολη. κάντε κλικ στο Φωτογραφίες / Φωτογραφίες από εσάς και βάλτε ένα σημάδι επιλογής μπροστά από τις φωτογραφίες όπου θέλετε να καταργήσετε την ετικέτα. Επιλέξτε τώρα Θέλω να αφαιρεθούν οι ετικέτες από τις φωτογραφίες. Λάβετε υπόψη ότι οι φωτογραφίες στις οποίες έχετε επισημανθεί δεν θα ληφθούν στο αρχείο σας. Εάν θέλετε να αποθηκεύσετε μια φωτογραφία, κάντε κλικ στη φωτογραφία και επιλέξτε Επιλογές / Λήψη. Θα βρείτε επίσης την επιλογή με μια μεμονωμένη φωτογραφία Διαγραφή ετικέτας αν είστε Επιλογές κλικ. Δεν χρειάζεται να υποδείξετε γιατί θέλετε να καταργήσετε την ετικέτα σας.

11 Διαγραφή επισημάνσεων "μου αρέσει"

Οι επισημάνσεις "Μου αρέσει" μπορούν να αφαιρεθούν κάνοντας κλικ Μου αρέσει κάνοντας κλικ, επιλέγοντας το μολύβι και για Δεν μου αρέσει πια διαλέγω. Στα αριστερά μπορείτε να φιλτράρετε τις δραστηριότητές σας κατά Μηνύματα και αντιδράσεις ή Σελίδες και ενδιαφέροντα. Για να διαγράψετε σχόλια, κάντε κλικ στα αριστερά Σχόλια. Εκτός από το μολύβι, μπορείτε επίσης να δείτε ποιος μπορεί να δει την αντίδρασή σας ή κάτι παρόμοιο. Ένας πλανήτης σημαίνει ότι είναι δημόσιος και επομένως μπορεί επίσης να το δει κανείς από άτομα χωρίς λογαριασμό στο Facebook, δύο αριθμοί σημαίνει ότι μόνο οι φίλοι της επαφής σας μπορούν να το δουν. Τρεις αριθμοί σημαίνει ότι οι φίλοι των φίλων της επαφής σας μπορούν να το δουν.