Πως να

Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να διαγράψετε τον λογαριασμό σας στο Instagram

Θέλετε να διαγράψετε τον λογαριασμό σας στο Instagram; Εάν έχετε κουραστεί από την εφαρμογή φωτογραφιών, μπορείτε να διαγράψετε ή να απενεργοποιήσετε προσωρινά το Instagram σας. Πρόκειται να θέσετε τον λογαριασμό σας σε αναστολή; Ή θέλετε να καταργήσετε εντελώς το Insta; Εδώ μπορείτε να διαβάσετε πώς.

Πώς μπορώ να διαγράψω τον λογαριασμό μου στο Instagram;

  • Συνδεθείτε στο πρόγραμμα περιήγησής σας μέσω του ιστότοπου Instagram

  • Κάντε κλικ στο επάνω δεξιά σας όνομα χρήστη

  • Επιλέγω Επεξεργασία προφίλ δίπλα στο όνομα του προφίλ σας

  • Στο κάτω μέρος της σελίδας μπορείτε τώρα να επιλέξετε Απενεργοποιήστε προσωρινά τον λογαριασμό μου

    Θέλετε να διαγράψετε οριστικά τον λογαριασμό σας;

    • Στη συνέχεια, μεταβείτε στη σελίδα διαγραφής λογαριασμού στο Ινσταγκραμ.

    Γιατί να διαγράψετε το Instagram;

    Το Instagram είναι μια δημοφιλής υπηρεσία κοινωνικών μέσων όπου μπορείτε να μοιραστείτε τις φωτογραφίες σας με άλλους. Εάν δεν χρησιμοποιείτε πλέον την υπηρεσία ή αν αποφασίσετε ότι προτιμάτε να μην έχετε το περιεχόμενό σας στο Διαδίκτυο, μπορείτε προσωρινά να απενεργοποιήσετε ή να διαγράψετε οριστικά τον λογαριασμό σας. Διαβάστε επίσης: Πώς να στείλετε φωτογραφίες που εξαφανίζονται στο Instagram.

    Ένας άλλος πιθανός λόγος να αγνοήσετε το Instagram είναι η μητρική εταιρεία του Instagram: Facebook. Όχι μόνο η εταιρεία ενδιαφέρεται για το απόρρητο των χρηστών της, αλλά και το Facebook εμπλέκεται τακτικά σε πολλά σκάνδαλα απορρήτου.

    Επιπλέον, είναι συνετό να αμφισβητήσετε τη χορήγηση ορισμένων δικαιωμάτων σε εφαρμογές στο τηλέφωνό σας ούτως ή άλλως. Στο παρελθόν, τέτοιες εφαρμογές κοινωνικών μέσων, συμπεριλαμβανομένου του Instagram, έχουν αποδειχθεί ευάλωτες σε επιθέσεις χάκερ. Οι ερευνητές του Check Point εντόπισαν μια διαρροή που επέτρεψε στους χρήστες να αναλάβουν λογαριασμούς ατόμων. Με αυτόν τον τρόπο είναι δυνατό, μεταξύ άλλων, να διαβάσετε ιδιωτικά μηνύματα, να διαγράψετε και να δημοσιεύσετε αναρτήσεις. Η διαρροή έχει πλέον κλείσει, αν και δείχνει τους κινδύνους από τη χρήση μιας εφαρμογής όπως το Instagram

    Θέλετε να μάθετε πώς μπορείτε να προστατεύσετε τα προσωπικά σας δεδομένα ακόμα καλύτερα; Ρίξτε μια ματιά στο πακέτο μαθημάτων ασφάλειας και απορρήτου της Tech Academy.

    Απενεργοποίηση λογαριασμού

    Δεν χρειάζεται να απενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας για να αποτρέψετε την εμφάνιση ορισμένων ατόμων από το περιεχόμενό σας. Είναι δυνατό να αποκλείσετε ή να περιορίσετε άτομα μέσω των ρυθμίσεων απορρήτου.

    Εάν απενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας, θα κρυφτεί μαζί με όλες τις φωτογραφίες, τα σχόλια και τις επισημάνσεις "μου αρέσει", ώστε οι άλλοι να μην μπορούν πλέον να τους δουν. Ωστόσο, το περιεχόμενο δεν διαγράφεται. Όταν συνδεθείτε ξανά στην υπηρεσία, όλα θα είναι ορατά και προσβάσιμα ξανά.

    Δεν είναι δυνατή η απενεργοποίηση του λογαριασμού σας από την εφαρμογή Instagram. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να μεταβείτε στον ιστότοπο Instagram και να συνδεθείτε στην υπηρεσία. Αυτό μπορεί να γίνει από τον υπολογιστή ή την κινητή συσκευή σας. Κάντε κλικ ή πατήστε το όνομα χρήστη σας επάνω δεξιά και επιλέξτε Επεξεργασία προφίλ. Στη συνέχεια επιλέξτε Απενεργοποιήστε προσωρινά τον λογαριασμό μου και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη.

    Κατάργηση λογαριασμού

    Εάν διαγράψετε τον λογαριασμό σας, θα διαγραφεί πλήρως και οριστικά μαζί με όλες τις φωτογραφίες, τα βίντεο, τους ακόλουθους, τα σχόλια και τις επισημάνσεις "μου αρέσει".

    Μπορείτε να διαγράψετε τον λογαριασμό σας σε αυτήν τη σελίδα Instagram. Θα πρέπει να συνδεθείτε για αυτό. Θα ερωτηθείτε γιατί θέλετε να διαγράψετε τον λογαριασμό σας, ώστε οι προγραμματιστές να βελτιώσουν την υπηρεσία με τα σχόλιά σας. Πρέπει να απαντήσετε σε αυτήν την ερώτηση για να μπορέσετε να διαγράψετε τον λογαριασμό σας. Στη συνέχεια μπορείτε να πατήσετε ή να κάνετε κλικ στο Διαγραφή του λογαριασμού μου μόνιμα.

    Εάν θέλετε να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε ξανά το Instagram αργότερα, δεν μπορείτε να δημιουργήσετε λογαριασμό με το ίδιο όνομα χρήστη με πριν και ο παλιός σας λογαριασμός δεν μπορεί να επανενεργοποιηθεί.