Πως να

Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να κάνετε λήψη και διαγραφή όλων των δεδομένων Google

Η Google γνωρίζει πολλά για εμάς. Αυτά τα δεδομένα χρησιμοποιούνται από την Google για να προσφέρουν μια εξατομικευμένη εμπειρία χρήστη, αλλά και για να μπορούν να διαφημίζονται πιο συγκεκριμένα, για παράδειγμα. Εδώ θα σας δείξουμε πώς μπορείτε να προβάλετε, να κατεβάσετε και να διαγράψετε τα δεδομένα Google που συλλέξατε.

Πραγματοποιήστε λήψη των δεδομένων σας Google

Για να κατεβάσετε τα δεδομένα που έχει συλλέξει η Google για εσάς μέσω των δικών της προϊόντων και υπηρεσιών, πρέπει να βρίσκεστε σε αυτήν την ιστοσελίδα. Συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας Google και επιλέξτε ποια προϊόντα Google θέλετε να αρχειοθετήσετε. Μπορείτε να ορίσετε λεπτομέρειες και επιλογές ανά προϊόν κάνοντας κλικ στο βέλος προς τα κάτω. κάντε κλικ στο Επόμενο για να προχωρήσουμε στο.

Τώρα πρέπει να επιλέξετε έναν τύπο αρχείου για τη λήψη. Για να διασφαλίσετε ότι το αρχείο δεν θα γίνει πολύ μεγάλο, μπορείτε να διαχωρίσετε το αρχείο. Στη συνέχεια, το αρχείο μπορεί να σταλεί στη διεύθυνση email σας μέσω συνδέσμου λήψης ή μπορείτε να προσθέσετε το αρχείο στις υπηρεσίες cloud Google Drive, Dropbox ή Microsoft OneDrive.

Προβολή δεδομένων Google

Η Google παρακολουθεί τη συμπεριφορά και τις δραστηριότητές σας στο διαδίκτυο. Αυτό συμβαίνει, για παράδειγμα, όταν είστε συνδεδεμένοι σε μια εφαρμογή ή μια υπηρεσία με έναν λογαριασμό Google, τόσο σε επιτραπέζιο υπολογιστή όσο και σε smartphone. Παραδείγματα δεδομένων που παρακολουθούνται είναι οι αναζητήσεις σας, ποια βίντεο παρακολουθήσατε στο YouTube, το ιστορικό τοποθεσίας σας και ούτω καθεξής.

Μπορείτε να δείτε αυτές τις πληροφορίες μέσω της σελίδας Η δραστηριότητά μου. Τα δεδομένα μπορούν να φιλτραριστούν κατά ημερομηνία ή προϊόν, ώστε να μπορείτε να αναζητάτε τα δεδομένα σας πιο γρήγορα.

Διαγραφή δεδομένων Google

Σύμφωνα με την Google, αυτά τα δεδομένα δεν μπορούν να προβληθούν από τρίτους, αλλά ορισμένοι προτιμούν να τα διαγράψουν. Μπορείτε να το κάνετε κάνοντας κλικ στο Η δραστηριότητά μου σελίδα για να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας Google. Κάντε κλικ στο μενού χάμπουργκερ και επιλέξτε Διαγραφή δραστηριότηταςεπί τη βάσει του. Κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού και επιλέξτε Προσαρμοσμένη ή Απεριόριστος. κάντε κλικ στο Μπροστά απο και επιλέξτε την τρέχουσα ημερομηνία. Στη συνέχεια, όλα τα δεδομένα θα διαγραφούν.

Εάν δεν θέλετε η Google να συλλέγει καθόλου τέτοια δεδομένα, θα πρέπει να κάνετε κλικ στο Η δραστηριότητά μου σελίδα με τον Λογαριασμό σας Google και στο μενού χάμπουργκερ Επιλογές δραστηριότητας Επιλογή. Εδώ μπορείτε να απενεργοποιήσετε τυχόν πληροφορίες που δεν θέλετε να κοινοποιήσετε στο Google. Στο αναδυόμενο παράθυρο, ορίστε την επιλογή Διακοπή για να απενεργοποιήσετε πλήρως τη συλλογή δεδομένων.