Πως να

Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τον Επαληθευτή Google στο νέο σας τηλέφωνο

Έχετε αγοράσει πρόσφατα ή πρόκειται να αγοράσετε ένα νέο τηλέφωνο; Τότε ξέρετε τι να περιμένετε: η μεγάλη μετεγκατάσταση όλων των εφαρμογών που βρίσκονται στο παλιό σας smartphone. Μία από αυτές τις εφαρμογές πρέπει να είναι ο Επαληθευτής Google, μια εφαρμογή για την πολύ σημαντική επαλήθευση σε δύο βήματα. Εάν δεν γνωρίζετε ακριβώς πώς να μεταφέρετε τα δεδομένα της εφαρμογής από ένα τηλέφωνο σε άλλο, διαβάστε γρήγορα.

Για να είναι επιτυχής η μετεγκατάσταση, χρειαζόμαστε τόσο την εφαρμογή στο νέο σας τηλέφωνο όσο και σε έναν υπολογιστή. Επομένως, βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε και σε υπολογιστή κατά τη μεταφορά. Εγκαταστήστε την εφαρμογή Google Authenticator στο νέο σας τηλέφωνο (Android ή iOS) και, στη συνέχεια, μεταβείτε στον λογαριασμό σας Google σε έναν υπολογιστή. Συνδεθείτε με τα προσωπικά σας στοιχεία και μεταβείτε στην ενότητα στα αριστερά του μενού Ασφάλεια. Σε αυτήν τη σελίδα μπορείτε να δείτε την επικεφαλίδα Συνδεθείτε στο Google στάση. Παρακάτω θα βρείτε Επαλήθευση σε δύο βήματα. Η επικεφαλίδα βρίσκεται σε αυτήν τη σελίδα Εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας, με κάτω, με μπλε χρώμα Αλλαγή τηλεφώνου.

Επαληθευτής Google: αλλαγή τηλεφώνου

Μόλις κάνετε κλικ στον σύνδεσμο, ο ιστότοπος θα σας καθοδηγήσει στη διαδικασία βήμα προς βήμα. Αρχικά θα ερωτηθείτε αν χρησιμοποιείτε iPhone ή Android. Θα εμφανιστεί τότε ένας κωδικός QR. Τώρα ανοίξτε την εφαρμογή στο νέο σας smartphone και πατήστε το κουμπί για σάρωση γραμμικού κώδικα. Πρώτα πρέπει να δώσετε πρόσβαση στην κάμερα του τηλεφώνου σας, αλλά μετά από αυτό μπορείτε να σαρώσετε τον κωδικό. Ένας εξαψήφιος κωδικός θα εμφανιστεί τώρα στην οθόνη. Πρέπει να το συμπληρώσετε στη σελίδα Google.

Ένα παιδί μπορεί να κάνει το πλυντήριο! Τώρα τελειώσατε. Ωστόσο, αυτό ισχύει μόνο για τον λογαριασμό σας Google. Εάν χρησιμοποιείτε επίσης την εφαρμογή Επαληθευτής Google για άλλες υπηρεσίες και ιστότοπους (κάτι που προτείνουμε), θα πρέπει να απενεργοποιήσετε και να επαναφέρετε την επαλήθευση σε δύο βήματα ανά υπηρεσία. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το νέο σας τηλέφωνο μόνο εφόσον η επιλογή είναι απενεργοποιημένη πρώτα, διαφορετικά θα επιστρέψει στο παλιό σας smartphone. Επομένως, εάν σκοπεύετε να διαγράψετε την εφαρμογή στο παλιό σας smartphone, κάντε το μόνο όταν έχετε προσθέσει την υπηρεσία στο νέο σας τηλέφωνο.