Πως να

Δείτε πώς: Απενεργοποιήστε το WiFi Sense στα Windows 10

Το WiFi Sense είναι ένα νέο εργαλείο που σας συνδέει αυτόματα σε ανοιχτά δίκτυα WiFi και ιδιωτικά δίκτυα όπου συνδέονται οι επαφές σας. Με αυτόν τον τρόπο δεν χρειάζεται ποτέ να συνδεθείτε ξανά σε ένα δίκτυο με μη αυτόματο τρόπο όταν επισκέπτεστε έναν γνωστό. Τι γίνεται όμως αν δεν προτιμάτε να το χρησιμοποιήσετε;

Το WiFi Sense κυκλοφόρησε ήδη στο Windows Phone 8.1, αλλά τώρα η δυνατότητα είναι επίσης διαθέσιμη στα Windows 10. Εάν συνδεθείτε σε ένα νέο δίκτυο με μια συσκευή με Windows 10, μπορείτε να επιλέξετε να έχετε αυτήν την πρόσβαση με τις επαφές του Outlook.com, Skype επαφές ή φίλους στο Facebook. Το WiFi Sense είναι ενεργοποιημένο από προεπιλογή. Διαβάστε επίσης: 13 συμβουλές για την επίλυση των πιο κοινών προβλημάτων δικτύου.

Ωστόσο, μπορεί να μην σας αρέσει η ιδέα εάν η συσκευή σας συνδέεται απλώς σε ένα νέο δίκτυο WiFi χωρίς να το συνειδητοποιήσετε.

Μεταβείτε στο μενού έναρξης και επιλέξτε Ρυθμίσεις. Στο παράθυρο που εμφανίζεται, κάντε κλικ στο Δίκτυο και διαδίκτυο και επιλέξτε στον αριστερό πίνακα Wi-Fi> Διαχείριση ρυθμίσεων Wi-Fi. Σε αυτό το παράθυρο, πρέπει να απενεργοποιήσετε όλες τις επιλογές και να διαγράψετε τα δίκτυα Wi-Fi στα οποία έχετε προηγουμένως συνδεθεί.

Το WiFi Sense είναι πολύ χρήσιμο για άτομα που θέλουν να συνδεθούν, αλλά δεν είναι όλοι ευχαριστημένοι που το δίκτυο WiFi του μπορεί να κοινοποιηθεί σε άλλους.

Αυτόματο κλείσιμο

Είναι δυνατό να αποτρέψετε μια σύνδεση στο δίκτυό σας μέσω WiFi Sense, αλλά δεν θα βρείτε μια επιλογή για αυτό στο μενού ρυθμίσεων των Windows. Αντ 'αυτού, πρέπει να μετονομάσετε το δίκτυό σας στις ρυθμίσεις του δρομολογητή _εξαγωγή τελειώνει. Τα δίκτυα με όνομα που τελειώνει με αυτό δεν αποθηκεύονται από το WiFi Sense, πράγμα που σημαίνει ότι από τώρα και στο εξής κανείς δεν μπορεί να συνδεθεί στο δίκτυό σας μέσω WiFi Sense.

Εάν δεν αλλάξετε το όνομα του δικτύου σας (που σημαίνει ότι το όνομα δεν θα εμφανιστεί _εξαγωγή τελειώνει), μπορείτε να κρατήσετε το δίκτυό σας εκτός της βάσης δεδομένων WiFi Sense της Microsoft εισάγοντας χειροκίνητα τον κωδικό πρόσβασης δικτύου στις συσκευές των φίλων σας και βεβαιωθείτε ότι εκκαθαρίζει όλα τα πλαίσια από κάτω. Θέλω να μοιραστώ δίκτυα με τα οποία επιλέγω δεν είναι επιλεγμένο. Φαίνεται λοιπόν πολύ πιο βολικό και ασφαλέστερο να αλλάζετε απλά το όνομα του δικτύου σας.

Έχετε κάποια ερώτηση σχετικά με τα Windows 10;

Στη συνέχεια, κάντε την ερώτησή σας στην ερώτηση & απάντηση του υπολογιστή! Συνολικά και λάβετε απάντηση στην ερώτησή σας!