Πως να

Απενεργοποιήστε ή διαγράψτε τον λογαριασμό σας στο Facebook

Έχετε τελειώσει πλήρως με το Facebook; Στη συνέχεια, μπορείτε να διαγράψετε το Facebook ή να απενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας. Σας δείχνουμε πώς να το κάνετε εδώ.

Απενεργοποιήστε τον λογαριασμό σας στο Facebook

Εάν απενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας στο Facebook, θα τεθεί σε παύση, για να το πούμε: Το προφίλ σας θα καταργηθεί από τον ιστότοπο, όπως και τα περισσότερα πράγματα που έχετε δημοσιεύσει στο Facebook (τα μηνύματα θα παραμείνουν, ωστόσο), αλλά το Facebook θα διατηρήσει τα δεδομένα σας για σε περίπτωση που αποφασίσετε να επιστρέψετε. Μπορείτε πάντα να επανενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας πραγματοποιώντας σύνδεση στο Facebook.

Για να απενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας, συνδεθείτε στο Facebook και μεταβείτε στο Ρυθμίσεις. Επιλέγω Γενικός και μετακινηθείτε στο παράθυρο Γενικές ρυθμίσεις λογαριασμού κάτω σε σένα Διαχείριση λογαριασμού βλέπω. Επιλέγω επεξεργασία και πατήστε την επιλογή Απενεργοποίησε τον λογαριασμό σου.

Το Facebook θα προσπαθήσει να σας πείσει να μείνετε δείχνοντας τις φωτογραφίες των φίλων σας στο Facebook και ρωτώντας γιατί θέλετε να απενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας. Μόλις πείτε στο Facebook γιατί δεν θέλετε πλέον να είστε φίλοι, κάντε κλικ στο κουμπί Απενεργοποίηση και μετά Απενεργοποιήστε τώρακαι το Facebook θα απενεργοποιήσει τον λογαριασμό σας.

Διαγράψτε τον λογαριασμό σας στο Facebook

Εάν διαγράψετε τον λογαριασμό σας, θα εξαφανιστεί εντελώς: Δεν θα μπορείτε πλέον να συνδεθείτε ξανά για να δείτε ή να αντιγράψετε κάτι που δημοσιεύσατε στο Facebook και αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ξανά το Facebook θα πρέπει να ξεκινήσετε από το μηδέν.

Το Facebook συνιστά να κατεβάσετε ένα αντίγραφο των δεδομένων που έχετε δημοσιεύσει στον ιστότοπο πριν διαγράψετε τον λογαριασμό σας. Ενώ είστε συνδεδεμένοι στο λογαριασμό σας, ανοίξτε το μενού ρυθμίσεων στο Facebook κάνοντας κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι στην επάνω αριστερή γωνία της σελίδας. Στη συνέχεια επιλέξτε Ρυθμίσεις λογαριασμού και αναζητήστε τη σελίδα Γενικός προς την Κατεβάστε ένα αντίγραφο των δεδομένων σας στο Facebook και κάντε κλικ στον σύνδεσμο. Στη συνέχεια, θα καθοδηγηθείτε στη διαδικασία λήψης ενός αρχείου όλων των δεδομένων σας στο Facebook.

Η εταιρεία δεν διευκρινίζει αμέσως πώς να διαγράψετε τον λογαριασμό σας στο Facebook, αλλά για να το κάνετε αυτό, συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Facebook και μεταβείτε στη φόρμα διαγραφής λογαριασμού Facebook. Εκεί ξεκινάτε τη διαδικασία για να διαγράψετε εντελώς τον λογαριασμό σας.

Κάντε κλικ στη φόρμα Κατάργηση λογαριασμού και επιβεβαιώστε τον κωδικό πρόσβασής σας. Κάντε κλικ για τελευταία φορά Κατάργηση λογαριασμού, αυτή τη φορά ένα κουμπί με θαυμαστικό μπροστά του. Τώρα ο λογαριασμός σας είναι εκτός Facebook και κανείς δεν μπορεί πλέον να επισκεφτεί το προφίλ σας.

Σημείωση: Μόλις φύγει ο λογαριασμός σας στο Facebook, έχετε τριάντα ημέρες για να αλλάξετε γνώμη. Μετά από αυτό, έχει εξαφανιστεί, οπότε θα πρέπει να διαγράψετε τον λογαριασμό σας μόνο εάν είστε απολύτως σίγουροι ότι δεν θα χρησιμοποιήσετε ξανά το Facebook.

Ο λογαριασμός αποκλείστηκε

Μπορεί επίσης να συμβεί ότι ο λογαριασμός σας στο Facebook είναι αποκλεισμένος. Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν δεν ενεργείτε σύμφωνα με τους κανόνες του ιστότοπου κοινωνικών μέσων. Ο αποκλεισμός του λογαριασμού σας στο Facebook συνήθως δεν είναι προσωρινός, με άλλα λόγια, εάν δεν κάνετε τίποτα, ο λογαριασμός σας θα παραμείνει αποκλεισμένος και θα διαγραφεί με την πάροδο του χρόνου . Τι μπορείς να κάνεις? Αυτό το εξηγούμε λεπτομερώς σε αυτό το άρθρο.

Cambridge Analytica

Μετά το σκάνδαλο Cambridge Analytica πριν από δύο χρόνια, αρκετά άτομα αποφάσισαν να διαγράψουν τον λογαριασμό τους στο Facebook. Τι συνέβη?

Το Facebook έφτασε στα πρωτοσέλιδα αφότου αποκάλυψε ότι τα προσωπικά στοιχεία εκατομμυρίων χρηστών των ΗΠΑ έχουν χρησιμοποιηθεί κατά λάθος για τη διεξαγωγή πολιτικής εκστρατείας. Το Facebook επέτρεψε τη συλλογή πληροφοριών από περίπου 50 εκατομμύρια χρήστες για ερευνητικούς σκοπούς υπό τον όρο ότι τα δεδομένα θα διαγραφούν αργότερα. Αυτό δεν συνέβη.

Τα δεδομένα αποκτήθηκαν από ερευνητές Christopher Wylie και ακαδημαϊκό από το Πανεπιστήμιο του Cambridge μέσω μιας εφαρμογής που ονομάζεται thisisyourdigitallife, στην οποία θα μπορούσατε να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας στο Facebook. Οι ερευνητές έλαβαν τα δεδομένα όχι μόνο από τις εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες της εφαρμογής, αλλά και από τους φίλους των χρηστών.

Αντί να διαγράψει τα ληφθέντα δεδομένα, ο ακαδημαϊκός του Πανεπιστημίου του Cambridge πούλησε τα δεδομένα στην Cambridge Analytica - μια υπηρεσία ανάλυσης δεδομένων που, μεταξύ άλλων, εργάστηκε για τις εκστρατείες Donald Trump και Brexit. Ο Whistleblower Christopher Wylie είπε ότι τα δεδομένα χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή μοντέλων που "έπαιζαν στους εσωτερικούς δαίμονες" των ατόμων των οποίων η εταιρεία είχε τα δεδομένα.

Τα έγγραφα δείχνουν ότι το Facebook γνώριζε ήδη στο τέλος του 2015 ότι η Cambridge Analytica είχε τα δεδομένα στα χέρια της. Ωστόσο, η κοινωνική πλατφόρμα στη συνέχεια δεν προειδοποίησε τους χρήστες ούτε προσπάθησε να ανακτήσει τα δεδομένα. Όταν οι The Guardian και The New York Times ανέφεραν ότι δημοσιεύουν ένα άρθρο σχετικά με την παραβίαση δεδομένων του Facebook, το Facebook προσπάθησε να προχωρήσει στο σκάνδαλο δημοσιεύοντας ένα δικό του άρθρο που δηλώνει ότι η Cambridge Analytica απαγορεύτηκε από την κοινωνική πλατφόρμα εξαιτίας αυτού. δεν διαγράφει τα ληφθέντα δεδομένα. Δεν είναι σαφές εάν τα δεδομένα έχουν διαγραφεί έκτοτε.

Με λίγα λόγια: διαγραφή ή απενεργοποίηση του λογαριασμού σας στο Facebook;

Συνοπτικά:

Θέλετε τον λογαριασμό σας στο Facebook απενεργοποίηση?

  • Σύνδεση
  • Παω σε Ρυθμίσεις
  • Επιλέγω Τα δεδομένα σας στο Facebook
  • Κάντε κύλιση προς τα κάτω στο παράθυρο
  • Επιλέγω Θέα Μέλισσα Απενεργοποίηση και διαγραφή
  • Επιλέγω επεξεργασία
  • Ορίστε την επιλογή Απενεργοποίηση λογαριασμού
  • Επιβεβαιώστε με Συνεχίστε να απενεργοποιείτε τον λογαριασμό

Θέλετε τον λογαριασμό σας στο Facebook αφαιρώ?

  • Σύνδεση
  • Παω σε //www.facebook.com/help/delete_account
  • Στη συνέχεια, επιλέξτε Κατάργηση λογαριασμού

Copyright el.projectwriteasmile.com 2021