Πως να

Μπορείτε να το κάνετε αν έχετε ξεχάσει τον κωδικό PIN του iPhone σας

Μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε. Έχετε αλλάξει τον κωδικό πρόσβασης του iPhone, του iPad ή του iPod touch και ξαφνικά δεν έχετε ιδέα τι είναι ο νέος σας κωδικός. Ή ίσως είχατε τον ίδιο κωδικό για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά απλώς ξαφνικά γλίστρησε από εσάς. Τι πρέπει να κάνετε σε μια τέτοια περίπτωση;

Πόσο τρελό ... Ο κωδικός πρόσβασης που εισαγάγατε για να ξεκλειδώσετε τη συσκευή σας δεν λειτουργεί. Ίσως κάνατε τυπογραφικό λάθος; ΠΑΡΑΚΑΛΩ προσπαθησε ξανα. Δεν είναι καλό ξανά. Ξαφνικά θυμάστε: αλλάξατε τον κωδικό χθες το βράδυ μετά από μια κουραστική εργάσιμη ημέρα, χωρίς να το σκεφτείτε πραγματικά. Αλλά σε τι και πάλι; Έχετε μερικές ιδέες για το τι θα μπορούσε να είναι και να το δοκιμάσετε. Και τότε είναι λάθος. Η συσκευή σας έχει αποκλειστεί. Διαβάστε επίσης: Πώς να επαναφέρετε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις του smartphone σας.

Εάν εισαγάγετε λάθος κωδικό πρόσβασης έξι φορές στη σειρά σε μια συσκευή iOS, η συσκευή θα κλειδώσει και θα δείτε μια ειδοποίηση. Μπορείτε να περιμένετε ένα λεπτό για να δοκιμάσετε ξανά (και στη συνέχεια μεγαλύτερα διαστήματα μετά από αυτό), το οποίο είναι χρήσιμο εάν ο κώδικάς σας αρχίσει ξαφνικά να σας πυροδοτεί ξανά. Αλλά αν δεν έχετε ιδέα, ή αν το έχετε δοκιμάσει πολλές φορές που δεν είναι πλέον δυνατό, τότε πρέπει να επαναφέρετε τη συσκευή σας.

Ανάκτηση με iTunes

Εάν η συσκευή σας είναι συγχρονισμένη με το iTunes, μπορείτε να την επαναφέρετε συνδέοντάς την στον υπολογιστή με τον οποίο συνήθως συγχρονίζετε.

Ανοίξτε το iTunes. Εάν σας ζητηθεί ο κωδικός πρόσβασης ή η άδεια πρόσβασης, δοκιμάστε έναν άλλο υπολογιστή με τον οποίο έχετε συγχρονίσει ή χρησιμοποιήστε τη λειτουργία ανάκτησης (δείτε παρακάτω).

Εάν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο iTunes σε έναν υπολογιστή χωρίς να ζητήσετε τον κωδικό πρόσβασης ή την άδεια, το iTunes θα συγχρονίσει αυτόματα τη συσκευή και θα δημιουργήσει ένα αντίγραφο ασφαλείας. Εάν αυτό δεν συμβεί, θα πρέπει να συγχρονίσετε χειροκίνητα τη συσκευή με το iTunes. Αφού ολοκληρωθεί ο συγχρονισμός, πρέπει να επαναφέρετε τη συσκευή στο iTunes.

Στη συνέχεια επιλέξτε επαναφέρετε το αντίγραφο ασφαλείας του iTunes όταν ο Βοηθός εγκατάστασης iOS ζητά να διαμορφώσει τη συσκευή σας. Επιλέξτε τη συσκευή στο iTunes και επιλέξτε το πιο πρόσφατο αντίγραφο ασφαλείας.

Επαναφορά χρησιμοποιώντας το Find My iPhone

Εάν έχετε ενεργοποιήσει τη λειτουργία Εύρεση του iPhone μέσω iCloud, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να σκουπίσετε τη συσκευή σας από απόσταση.

Μεταβείτε στη διεύθυνση //www.icloud.com/find και συνδεθείτε με το Apple ID σας. Στη συνέχεια κάντε κλικ στο Όλες οι συσκευές στο επάνω μέρος του παραθύρου του προγράμματος περιήγησής σας και επιλέξτε τη συσκευή που θέλετε να διαγράψετε. κάντε κλικ στο Διαγραφή [όνομα συσκευής] για να διαγράψετε τη συσκευή και τον κωδικό πρόσβασης.

Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Βοηθό εγκατάστασης για να επαναφέρετε το πιο πρόσφατο αντίγραφο ασφαλείας στη συσκευή σας.

Ανάκτηση με λειτουργία ανάκτησης

Εάν δεν έχετε συγχρονίσει ποτέ τη συσκευή σας ή δεν έχετε ρυθμίσει τη λειτουργία Εύρεση του iPhone μου, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία ανάκτησης για να διαγράψετε τη συσκευή και τον κωδικό πρόσβασης. Μπορείτε να επιλέξετε να επαναφέρετε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις ή να επαναφέρετε ένα αντίγραφο ασφαλείας.

Αρχικά, βεβαιωθείτε ότι η συσκευή σας δεν είναι συνδεδεμένη. Πατήστε παρατεταμένα το κουμπί αναβολής και επιλέξτε Σβήνω. Στη συνέχεια, η συσκευή θα απενεργοποιηθεί. Κρατήστε πατημένο το κουμπί αρχικής οθόνης και συνδέστε τη συσκευή στον υπολογιστή σας. Εάν η συσκευή σας δεν ενεργοποιείται αυτόματα, ενεργοποιήστε τη χωρίς να αφήσετε το κουμπί αρχικής οθόνης. Πρέπει να κρατήσετε πατημένο το κουμπί αρχικής οθόνης μέχρι την οθόνη Συνδεθείτε στο iTunes εκτίθεται. Εάν δεν βλέπετε αυτήν την οθόνη, πρέπει να ανοίξετε μόνοι σας το iTunes. Στη συνέχεια, θα δείτε μια προειδοποίηση στο iTunes ότι έχει βρεθεί μια συσκευή σε λειτουργία ανάκτησης. κάντε κλικ στο Εντάξει και επαναφέρετε τη συσκευή στο πιο πρόσφατο αντίγραφο ασφαλείας ή στις εργοστασιακές ρυθμίσεις.

Συμβουλή: Μπορείτε να επιλέξετε να σβήνεται αυτόματα η συσκευή σας όταν εισαγάγετε εσφαλμένο κωδικό πρόσβασης 10 φορές στη σειρά. Από προεπιλογή, αυτή η ρύθμιση είναι απενεργοποιημένη, αλλά είναι ενεργοποιημένη Ρυθμίσεις> Κωδικός πρόσβασης μπορείτε να το ενεργοποιήσετε.